kep_1.jpg

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi

ÚJ KÖNYVEINK

Gellérthegy
A Fekete Sas Kiadó által megalkotott "Budapesti kultúrtörténeti séták" című sorozat harmadik darabja ez a gazdagon illusztrált könyv. Alternatív útikalauz Budapest szerelmeseinek. Különleges történetekkel ismerkedhetünk meg a hegy, a Tabán, a Sziklakápolna, a Gellért és Rudas fürdők, a hegy alatti víztározó, több intézmény és épület múltjából. Nem csak idegenvezetést tanulók számára!

Gellérthegy / [szerk. Saly Noémi] ; [fotó Surányi J. András]. - 2. jav. kiad. - Budapest : Fekete Sas K. , [2018]. - 271 p. : ill., színes ; 19 cm. - (Budapesti Kultúrtörténeti Séták ; 3., ISSN 2061-3431)

 

Wang Xuejun- Zhao Zhengyu: Étkezés Kínában
Kína egy olyan ország, amiről mindenkinek valami biztos eszébe jut. Hazánkban a kínai konyhával találkoztunk talán legtöbben. Ez a könyv az étkezésen, mint a kínai kultúra egy nagy hagyományokkal rendelkező szeletén keresztül segíti az olvasót a kínai valóság mélyebb megismerése felé. Tudták-e, hogy a kínaiak szerencseként, sorsként és művészetként tekintenek az evésre? Bemutatásra kerül a könyvben a kínaiak étkezésének története, a vendéglátás, számos ételkülönlegesség, ínyenc szokások, továbbá az említettekhez kapcsolódó érdekességek, teaszertartás, illemszabályok, tilalmak. A könyv az Autentikus vázlatok Kínáról könyvsorozat első kötete, nem tartalmaz recepteket, de amennyiben az olvasók kifejezik ilyen igényüket, a kiadó a sorozat másik könyvében szívesen megjelentet kínai recepteket.
Azon olvasóknak ajánljuk, akik érdeklődnek Kína és a Távol-Kelet iránt, esetleg szeretnének Kínába utazni, de hasznos irodalom vendéglátó szakos hallgatók számára is.

Étkezés Kínában / Wang Xuejun, Zhao Zhengyu ; [ford. Zhao Zhengyu et al.]. - [Budapest] : H.C.L. Kft., 2014. - 137, [1] p. : ill., színes ; 26 cm

 

Nagy Péter: Mindenhol jó, de legjobb mindenhol
58 ország, 220 repülőút, több ezer élmény. Ezekkel a számokkal foglalja össze a szerző extrém élményeit a könyv hátoldalán. Az összes többin pedig a részleteket, méghozzá játszi könnyedséggel és elhisszük neki, hogy ezt bárki meg tudná csinálni!
A kedves Olvasóra bízzuk, hogy bevállal-e egyet-kettőt közülük vagy csak a Balaton partján, egy napozóágyon avagy otthon hátra dőlve fogja elképzelni az olvasottakat. Egész biztosan mindkettővel jól jár.

Mindenhol jó, de legjobb mindenhol / Nagy Péter. - Szombathely : B.K.L. Kiadó, 2017. - 198 p. : ill., színes ; 24 cm. - (Utazós sorozat ; 2)

 

Winkler Gábor: Sopron
A kezében tartott értékes kiadvány a könyv legújabb kiadása. Sopron ezer arcát mutatja be, amit így definiálnak: a műemlékek, a művészetek, a kultúra városa. Sétára invitál, emlékezésre hív, s utazásra csábítja azt, aki személyesen még nem találkozott e nagy történelmi múltú, híres településsel. / In this book there are shown thousands of features of Sopron, called the city of ancient monuments, of arts and culture. The book invites you to a walk, recalls reminiscences and induces to visit Sopron those people, who are not acquainted so far with this famous city of great historic past.
A szöveg magyarul, angolul és németül olvasható a könyvben. / The text can be read in Hungarian, English and German as well.
A könyv nem útikönyv, hagyományos kulturális városismertetésre számítson a kedves Olvasó. / The book is not a guidebook but a traditional introduction of the city’s cultural heritage.

Sopron / szöveg Winkler Gábor ; fotó Duics Pál ; [ford. Verő József, Siklósi János, Vránich István]. - Sopron : Graft Stúdió , 2018. - 149 [3] p. : Ill., színes ; 28 cm

 

Sven Weniger-Izabella Gawin: Tenerife
A Marco Polo sorozat kis könyve hozza szokásos minőségét (lezárva: 2018. január 12-én).
Megtudhatók belőle a legbiztosabb, legolcsóbb tippek, város- és tájleírások, étkezési, szállás- és kirándulási tanácsok, telefonszámok, elérhetőségek, hasznos internet oldalak, praktikus információk persze sok fotó és interaktív térkép kíséretében, valamint minden fejezet végén takarékos ajánlatok. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím. Nélkülözhetetlen segítőtárs lesz a Kanári-szigetek legnépszerűbb szigetén nyaralók számára, de van olyan alapos a sziget bemutatása, hogy akár szakdolgozat szakirodalomként is felhasználható.

Tenerife / Sven Weniger, Izabella Gawin ; [Ford. Blaschtik Éva]. - Budapest : Corvina , 2018. - 152 p. : ill., színes ; 19 cm. - (Marco Polo, ISSN 1587-1088 )

 

Joomla templates by a4joomla